Читај ми!

Брнабић са Братуом: Ценимо подршком ОЕБС-а у реформским процесима

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са шефом Мисије ОЕБС у Србији Јаном Братуом и истакла да изузетно цени подршку те мисије у свеобухватним реформским процесима.

Aна Брнабић је у разговору са Јаном Братуом навела да цени стручну и техничку помоћ и подршку ОЕБС-а, пре свега у областима владавине права, медијских слобода и реформи правосуђа, као и унапређења сарадње институција и цивилног сектора, саопштено је из владе.

Брнабић је посебно захвалила на експертској подршци у изради и имплементацији Медијске стратегије и Акционог плана, као и у изради медијских закона.

Говорећи о реформи правосуђа, Брнабић је рекла да је Влада недавно усвојила сет предлога правосудних закона који за циљ имају даље јачање владавине права и стварања независног и самосталног судства и тужилаштва.

Брату је поручио да ће ОЕБС наставити да пружа подршку и у процесу реформе правосуђа, и у другим важним питањима и спровођењу реформи.

На састанку се разговарало о наставку планирања активности Мисије ОЕБС у Србији и сарадњи са надлежним државним институцијама.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво