Читај ми!

Петковић и Српска листа осудили најаву Приштине о наставку експропријације земљишта на северу КиМ

Одлуком о отимању имовине у општини Лепосавић, Приштина се директно меша у унутрашњи живот српских општина и настоји да правним насиљем изазове реакцију српског народа, који је, поучен ранијим искуством, свестан да ова одлука иде на штету нашег народа, саопштила је Српска листа.

И поред високих тензија Аљбин Курти не престаје са једностраним потезима које стварају додатне тензије и извор су нових нестабилности на северу Косова и Метохије. И поред јасно изражене намере Срба да сачувају мир, и дају свој допринос смиривању тензија, Аљбин Курти свакодневно изазива нове проблеме и погоршава ионако крхку ситуацију, наводи се у саопштењу Српске листе.

"Свесни да је његово деловање усмерено на изазивање криза, захтевамо од међународних представника да зауставе Куртија на време и не дозволе угрожавање крхког мира на овим просторима.

Свако даље деловање против интереса српског народа без реакције међународних представника ће послати поруку да они подржавају његову политику прогона српског народа и изазивања сукоба, на шта нико од нас неће пристати.

Овом приликом поручујемо Куртију да српски народ неће дозволити реализацију активности које имају за циљ наставак милитаризације севера, окупацију наших општина и повећање присуства његових специјалних или неких других јединица на северу Косова и Метохије јер је њихово присуство месецима извор проблема, уједно и нелегално и противно интересима наших грађана", стоји у саопштењу Српске листе.

На одлуку приштинских власти реаговао је и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Петковић је навео да је о томе обавестио међународне представнике укључујући и Мирослава Лајчака.

"Обавестио сам Мирослава Лајчака и међународне представнике о одлуци Приштине којом отима српску земљу у Лепосавићу. Добро знамо да је прошли пут експропријација водила изградњи нелегалних база! Kурти опет изазива кризе једностраним потезима, на штету српског народа", написао је Петковић на свом Твитер налогу.

Директор Канцеларије за КиМ је рекао и да очекује реакцију ЕУ.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво