Читај ми!

Тужилачки савет у Приштини: Последњих година подигнуто више десетина потерница за ратне злочине

Тужилачки савет у Приштини одбацио је тврдње министарке правде Аљбуљене Хаџију да се тужилаштво на КиМ није довољно бавило ратним злочинима, и саопштио да су за време мандата бившег главног тужиоца Александра Љумезија расписане 72 међународне потернице за хапшење осумњичених за ратне злочине.

Из Тужилачког савета су реаговали након навода министарке Хаџиу због "неспремности и незаинтересованости за озбиљно третирање ратних злочина од стране тужилачког система Косова, на челу са бившим главним тужиоцем Љумезијем".

"Изјава министарке Хаџијуа није тачна, јер је Тужилачки савет именовао четири тужиоца у Одељењу за ратне злочине Специјалног тужилаштва. За подршку овом одељењу именовано је и шест стручних сарадника и два правника", наводи се у реаговању.

Додаје се, да се "лако доказује неистина коју је изрекла министарка Хаџиу, преузимањем мандата бившег главног тужиоца Александра Љумезија предузете су конкретне радње као што су: расписане 72 међународне потернице за хапшење осумњичених за ратне злочине, предузете су конкретне истражне радње у правцу откривања извршилаца кривичних дела и против наредбодаваца, подигнуто је на десетине оптужница, припремљена база података у Специјалном тужилаштву, усаглашен са базом полиције".

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво