Читај ми!

Влада даје 2,2 милијарде динара помоћи произвођачима сунцокрета

Влада Србије усвојила је на седници допуњену Уредбу о утврђивању Програма финансијске подршке пољопривредним произвођачима сунцокрета за прошлогодишњи род од 2,2 милијарде динара.

Влада је крајем августа 2022. усвојила Уредбу о финансијској помоћи произвођачима сунцокрета, како би се одржала прехрамбена безбедност становништва и ублажиле последице раста цена производње ове уљарице и суше која је погодила пољопривредну производњу, наводи се у саопштењу.

По Уредби је свако регистровано пољопривредно газдинство у Србији које је произвело сунцокрет имало право на државну субвенцију од 7,8 динара по килограму ове уљарице, за количине до 200 тона.

На седници је усвојен и Предлог закона о потврђивању Споразума између Републике Србије у програму Европске уније "Хоризонт Европа", оквирном програму за истраживања и иновације.

Имајући у виду да Споразум омогућава Републици Србији приступање буџету Европске уније за истраживање, српске научноистраживачке организације биће у равноправном положају са организацијама из земаља које су пуноправне чланице Европске уније, истиче се у саопштењу.

Донета је и Одлука о образовању Мреже за борбу против превара и управљање неправилностима у поступању са финансијским средствима Европске уније ради ефикаснијег спровођења мера и поступака за превенцију, контролу, откривање и санкционисање неправилности и превара у поступању са финансијским средствима Уније.

Чланови Мреже се састају по потреби, најмање једном у два месеца.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво