Читај ми!

Вучић: Очекујем "велику четворку" до Светог Јована

Приликом обиласка градилишта на деоници ауто-пута "Милош Велики", председник Србије Александар Вучић је изјавио да ће до 20. јануара, односно до Светог Јована, примити изасланике међународне заједнице за дијалог Београда и Приштине, односно како је рекао, "велику четворку".

Александар Вучић је после обиласка деонице пута Нови Београд – Сурчин, на питање новинара како коментарише изјаву потпредседника владе привремених институција у Приштини Бесника Бисљимија, који је најавио кажњавање после 31. марта за оне који не пререгиструју возила, рекао да Бисљими очито није читао о чему се неко други договарао.

"Или најављује нову акцију. Не мислим да имају начин да раде то, иначе би склонили барикаде. То је тактика у којој треба да ћутимо када неко треба да постане члан УН", приметио је Вучић.

Према његовим речима, Бисљими није неко коме може да се верује на реч.

"Србија међу најбезбеднијим земљама у Европи, поносан сам на наше службе"

Вучић је рекао да је поносан на то што су наше безбедносне службе сачувале све оно што је од виталног интереса за Србију и да се у последње две године у земљи догодило можда само једно мафијашко убиство, по чему се сврставамо у најбезбедније земље у Европи.

"Када сам говорио да у Србији има много шпијуна, хтео сам да покажем колики је судар различитих сила у интересној зони Западног Балкана. Београд је једини велики град на Западном Балкану и овде је седиште свега, логично је да ће шпијуни овде да буду смештени", рекао је Вучић на питање новинара да ли је неко од шпијуна о којима је раније говорио ухапшен.

Истакао је да то што су шпијуни идентификовани и да је откривено шта раде, само говори о способности наших безбедносних служби.

"До краја јануара примићу породице страдалих у кафићу ‘Панда’ "

Председник је најавио да ће до краја јануара примити породице српских младића убијених у кафићу "Панда" у Пећи 1998. године и навео како нема конкретних доказа о том злочину.

"Имали смо много индиција, волео бих да могу да дођем до доказа и чим будем могао да нешто конкретније од доказа понудим људима, то ћу понудити надлежним органима, а знам да су породице најзаинтересованије", одговорио је Вучић на питање када ће примити породице које су то тражиле.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара