Вучић: Велика додатна улагања у војну индустрију, снажићемо даље нашу војску

Председник Александар Вучић изјавио је у Бакуу да ће Србија још више улагати у снажење домаће војне индустрије и војске, као и да су предвиђена додатна улагања вредна на стотине милиона евра. Председник је, говорећи о резултатима пописа, навео да је број становника Србије пао, али мање него што се очекивало.

Председник Вучић је рекао новинарима на крају радне посете Азербејџану да је доста тога могао да научи од председника Илхама Алијева, како је развио ту земљу.

"То је човек са озбиљном визијом, не плаши се никога и веома је способан", рекао је Вучић.

Пренео је да му је Алијев рекао да би Азербејџан био лак плен када не би имао снажну војну индустрију и да му је указао на значај јаке војне индустрије за земљу и то исто препоручио.

Вучић је истакао да му је пренео да ће и наша земља наставити да улаже у војну индустрију, као и да је дошао у посету Азербејџану са војним експертима да разговарају о тој области.

"Ми ћемо, захваљујући добром раду министра Синише Малог, додатно улагати у војну индустрију, и то неће бити новац за ликвидност и само за јачање солвентности већ улагање у технологије за будућност, које могу да донесу профит и утичу значајно на промену у опремању и наоружавање војске", истакао је Вучић.

Додао је да је реч о десетинама и стотинама милиона евра, али да тај новац мора на одговоран начин да се троши, јер не пада с неба.

Поручио је да ћемо "чувати не само Застава оружје, већ и фабрике наменске у Лучанима, Чачку и Техничко-ремонтни завод, Слободу, Kрушик и Петолетку, Прву искру, Телеоптик и друге фабрике".

"Али морате да одговорите својим обавезама, јер паре не расту на грани и нема за џабе. Нема пара од државе више за џабе, већ морате да одговорите својим обавезама и понудите оно што је најбоље", поручио је Вучић фабрикама наменске индустрије.

О резултатима пописа: Број становника Србије пао, али мање него што се очекивало 

Председник је навео да је Азербејџан сличан Србији по величини, али нешто већи по броју становника и приметио како је по последњем попису број становника Србије пао, али мање него што се очекивало.

"Ми ћемо бити на око 6,7 милиона, што је отприлике у апсолутним бројевима исти пад као код Хрвата, а у пропорционалном смислу много мањи, јер смо заначајно већи. То није добра вест, али је мање лоша него што смо се надали", рекао је Вучић.

Сматра да је кључни проблем Србије то што, без обзира на ниво фертилне базе, има изразито мали број деце.

"По том питању морамо да радимо на свести наших људи. Не знам шта је у питању, али очигледно је да нема везе са богатством, са људским правима, са свом нашом бригом за жене предузетнице. Најмања стопа рађања деце је тамо где смо најбогатији, на Врачару, Старом граду, Новом Београду", истакао је Вучић.

Рекао је да је највећи пад броја становника у Војводини, за око 182.000, и нагласио да ће земља морати да се наредних година позабави тиме, иначе неће имати смисла све што се ради на њеном развоју. 

недеља, 28. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво