Читај ми!

Вучић и Алијев у Бакуу: Чврсто пријатељство две државе, на пољу енергетике доста простора за сарадњу

Председник Србије борави у радној посети Азербејџану током које се састао са председником Азербејџана Илхамом Алијевим, као и са министром војне индустрије Мадатом Гулијевим. Нема начина да се две земље окрену једна против друге, подржавамо међусобно територијални интергитет, захвалан сам Алијеву на томе, поручио је Вучић. Предузеће се кораци да Азербејџан од почетка следеће године извози струју у Србију, најавио је Алијев.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у Бакуу, после састанка са председником Азербејџана Илхамом Алијевoм, да му је захвалан на поштовању територијалног интегритета Србије и што разуме тешкоће са којима се Србија суочава по том питању, као и када је реч о очувања поретка УН и Резолуције УН на територији наше земље.

Вучић је захвалио азербејџанском председнику Илхану Алијеву на дивном гостопримству, народу Азербејџана на пријатељству према Србији и навео да ће две земље градити везе и снажно пријатељство у будућности на најбољи могући начин, у интересу два народа.

"Бескрајно сам захвалан, председниче Алијев, на Вашем пријатељству, на Вашем искреном односу према Србији, желим и надам се да ћете ускоро посетите поново Србију и да вам то буде стална станица на путу за било коју европску земљу, да вам то буде и као нека врста друге отаџбине у коју увек долазите", рекао је Вучић у Бакуу на заједничкој конференцији за медије са Алијевим.

Председник Азербејџана Илхам Алијев изјавио је да су Србија и Азербејџан стратешки партнери и да ће међусобно настатвити да подржавају поштовање суверенитета и територијалног интегритета две земље.  

Председник Вучић је рекао да ће имати важне разговоре у Бакуу, посебно о енергетици.

Ово је узвратна посета Азербеџану, непуних месец дана од посете Илхама Алијева Београду, када је потписано седам билатералних споразума.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво