Читај ми!

Ивица Дачић остаје на челу Социјалистичке партије Србије

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић остаје на челу странке, једногласно је одлучило 3.000 делегата на данашњем Конгресу СПС-а.

Ивица Дачић је поручио да је СПС челични стуб јединства државних и националних интереса, а да је политика Социјалистичке партије Србије усмерена на две централне теме – на првом месту Републику Србију, а на другом оно што је мото СПС-а – јединство и политичку стабилност државе, наводи се у саопштењу странке.

Дачић је истакао да су у Србији приоритет јединство и политичка стабилност, да без тога "нема ничега" и подсетио да социјалисти дају пуну подршку председнику Александру Вучићу у борби за националне и државне интересе.

"Нико не испуњава међународне споразуме које смо потписали. Њима се може да имају двоструке приступе, а ми смо увек говорили да желимо да водимо балансирану спољну политику, да пробамо да остваримо нова пријатељства, да негујемо стара, нарочито са пријатељима као што су Русија, Кина и сви други, али и да нађемо заједнички језик са свима који имају важну улогу на међународној сцени", додао је председник СПС-а.

Председник Вучић присуствовао је данашњем Конгресу СПС-а.

Вучић је поручио да рачуна на СПС у будућности, као и да је у последњих 10 година много урађено, што "сигурно не би било лако без Социјалистичке партије Србије", те да је управо зато важно јединство када су политичке странке у питању.

Поред председника Србије, социјалисте је на Конгресу подржао и председник РС Милорад Додик.

Дачић је поручио да социјалисти Додику пружају апсолутну подршку у очувању државног и националног интереса када је у питању српски народ.

"То је порука и за Вучића и за Додика и за целу Србију. Рачунајте на нас – ми смо челични стуб државног и националног јединства у Србији. Све за Србију, а Србију ни за шта", закључио је Дачић и захвалио свим коалиционим партнерима на јединственој политици.

Ивици Дачићу је ово пети мандат на челу партије.

На Конгресу су изабрани и чланови Главног одбора СПС-а, чланови Статутарне комисије и чланови Надзорног одбора.

Почасни гости Конгреса били су и амбасадори Кине и Русије у Србији, представници братских политичких партија из региона, док се путем видео-линка присутнима обратио и Алексис Ципрас, председник коалиције Сириза, наводи се у саопштењу.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво