Читај ми!

Вучић примио акредитиве новоименованих амбасадора Свете столице, Сирије и Грчке

Председник Александар Вучић примио је акредитивна писма новоименованих амбасадора апостолског нунција Свете столице надбискупа Санта Ганђемија, амбасадора Сиријске Арапске Републике Басема Џамана Аге и амбасадорке Републике Грчке Марије Левади.

Председник Вучић је том приликом пожелео срдачну добродошлицу амбасадорима, а фотографије сусрета са званичницима је објавио на Инстаграму.

"Пожелео сам новоименованим амбасадорима срдачну добродошлицу и изразио наду да ће њиховим постављењима сарадње наших земаља и народа добити нови замах и интензитет", написао је Вучић у објави на Инстаграму.

Вучић: У Светој Столици постоји спремност да чују и разумеју ставове Србије

Председник Александар Вучић примио је акредитивна писма новоименованог апостолског нунција Свете Столице у Србији, надбискупа Санта Ганђемија, који му је пренео поздраве папе Фрања, наводи се у саопштењу Председништва.

Председник Вучић је надбискупу Ганђемију пожелео срдачну добродошлицу, изразивши уверење да ће односи двеју земаља у предстојећем периоду добити на интензитету.

Саговорници су овом приликом размотрили бројне теме од значаја за билатералне односе, за које је речено да су засновани на истинском међусобном уважавању.

Председник Вучић је захвалио на принципијелној позицији Свете Столице да поштује територијалну целовитост Србије и не признаје једнострано проглашену независност Косова. Он је, такође, констатовао да у Светој Столици постоји спремност да чују и разумеју ставове Србије, у шта се уверио и приликом посете папи Франциску.

Надпискуп Ганђеми је пренео уверавања Свете Столице да неће мењати став о једнострано проглашеној независности Косова.

Председник Вучић је упутио срдачне поздраве папи Фрањи, као и честитке за предстојећи Божић.

"Односи Сирије и Србије засновани на пријатељству које датира из времена СФРЈ"

Председник Вучић примио је акредитивнa писмa и новоименованог амбасадора Сиријске Арапске Републике Басема Џамана Аге и пожелео му срдачну добродошлицу и успешан рад.

Вучић и амбасадор Ага су констатовали да су везе двеју земаља засноване на пријатељству које датира из времена СФРЈ и заједничког ангажмана у Покрету несврстаних земаља, али и да има простора за јачање билатералних односа.

Председник је захвалио Сирији на принципијелној и доследној подршци очувању суверенитета и територијалне целовитости Србије, указавши да ће наша земља увек да буде на страни међународног права које подразумева поштовање суверенитета и територијалне целовитости свих земаља чланица УН.

Изразио је наду да ће Сирија превазићи тешкоће на основу решења које је у складу са аспирацијама сиријског народа и кренути путем опоравка.

Амбасадор Ага је овом приликом изразио задовољство што започиње дипломатски рад у Београду.

Свеобухватна сарадња са Грчком 

Председник Вучић је, приликом церемoније примопредаје акредитивних писама, пожелео добродошлицу и успешан дипломатски мандат новој амбасадорки Републике Грчке Марији Леванди.

Током сусрета, Вучић је истакао да Србија придаје велики значај даљем интензивирању политичког дијалога и унапређењу свеобухватне сарадње са Грчком. Он је изразио задовољство постојећим узајамним разумевањем са премијером Мицотакисом, као и приликом да ускоро угости председницу Сакеларопулу.

Председник Вучић је нагласио да Србија веома цени подршку Грчке по питању територијалног интегритета и суверенитета и чврст став да не признаје једнострано проглашену независност Косова. Он је истакао и значај ангажовања Грчке на убрзању процеса евроинтеграција Србије.

Амбасадорка Леванди изнела је уверавања да Грчка не мења своју позицију по питању КиМ, подсетивши на изјаве премијера Мицотакиса.

Председник Вучић и амбасадорка Леванди изразили су наду да ће развој српско-грчких односа бити настављен на обострану корист, уз очекивање да буде одржана нова седница Високог савета за сарадњу Србије и Грчке.

Двоје саговорника су констатовали да је неопходно повећати економску сарадњу двеју земаља, посебно у областима где постоји значајан неискоришћен потенцијал.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво