Читај ми!

Мојсиловић с председавајућим Војном комитету НАТО-а о безбедносној ситуацији

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић разговарао је у Београду с председавајућим Војном комитету НАТО-а адмиралом Робом Бауером, о актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету и укупним међусобним односима, са тежиштем на сарадњи ВС и Кфора.

Током своје прве посете Београду, адмирал Роб Бауер је истакао да Србија, као лидер у региону, пре свега у области безбедности, представља важног партнера за НАТО, додајући да Северноатлантска алијанса остаје отворена за онај ниво сарадње који Србија одабере, саопштило је Министарство одбране.

Захвалио се генералу Мојсиловићу на блиској и професионалној сарадњи Војске Србије и Кфора на очувању мира и безбедности на Косову и Метохији.

Говорећи о ситуацији на Косову и Метохији, генерал Милан Мојсиловић је истакао да, у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација и свим потписаним споразумима, Србија Кфор види као јединог легитимног безбедносног актера у покрајини, од којег очекује да осигура безбедност грађана и заштити српско национално, културно-историјско и верско наслеђе.

Указао је да пружање подршке развоју такозваних "косовских снага безбедности" од стране појединих земаља чланица НАТО-а, посебно оних које имају контингенте у саставу Кфора, није у складу са потписаним међународним споразумима и не доприноси смиривању тензија и очувању мира на простору Косова и Метохије.

Уз оцену да сарадња Вoјске Србије и НАТО-а, која се одвија уз пуно поштовање политике војне неутралности Републике Србије, доприноси изградњи мира и стабилности у региону, закључено је да успостављени механизми сарадње у оквиру Програма Партнерство за мир обезбеђују даљи развој достигнутих међусобних односа.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара