Читај ми!

Михајловић: Треба да размислимо о увођењу санкција Русији

Потпредседница владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је у Новом Пазару да Србија треба да размишља о увођењу санкција Русији, имајући у виду да се наша држава налази на путу ка чланству у ЕУ.

Зорана Михајловић је навела да је сагласна са свим што каже председник Александар Вучић и да у Влади и у странци разговарамо о свему.

"Имам интелектуалну слободу и спремна сам да испричам све што мислим и да положим рачуне и одговарам и за добре и за лоше ствари", рекла је Михајловићева, одговарајући на питања новинара.

Суштина је, каже, да је Србија на путу ка ЕУ, да смо потписали споразум о придруживању и да све наше реформе, законе у свим ресорима, доносимо и усклађујемо са ЕУ.

И наш пут је да постанемо пуноправна чланица ЕУ а не део руске државе, нагласила је она.

Михајловићева је поновила да је Србија гласала за резолуције у УН којима се осуђује рат, али да за разлику од свих земаља Европе, не рачунајући Белорусију, Србија једина није увела санкције.

"У ситуацији када се дешава да на територији Украјине гину цивили, деца, жене и стари, мислим да је време да размишљамо о следећој фази и да размислимо о томе да и ми уведемо санкције, јер ако је цела Европа солидарна, онда треба и ми да будемо део Европе и у том смислу", истакла је министарка.

"Спољнотрговинска размена Србије са ЕУ већа од 70 одсто" 

Каже да је наша спољнотрговинска размена са ЕУ већа од 70 одсто, као и да у компанијама из ЕУ које послују у Србији ради неколико стотина хиљада људи.

Па ако нам то одговара, онда би требало да се усагласимо и око других ствари, поручила је Михајловићева.

"То је такође и питање моралности, не само економских односа, јер оно што ради руководство Русије противно је европским вредностима, а ми смо у Европи. Понављам, то није уперено против руског народа, сви имамо тамо пријатеље, али се не слажем са тим какву политику води председник Русије, који води освајачки рат, јер није Украјина напала Русију већ Русија Украјину. То је рат против Европе и против демократских тековина", навела је Михајловићева.

Каже и да изјаве министра Александра Вулина и Војислава Шешеља о томе да она води антисрпску политику или да је антидржавни елемент трају годинама и да се на њих не обазире.

"Нећу да одговарам некоме ко се воденим топовима борио против студентских демонстрација или овом другом који је прогонио људе из Хртковаца и Јарка у време рата у бившој Југославији", рекла је Михајловићева.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво