Читај ми!

Жиофре: Прилика да донесемо неопходне одлуке ма како биле тешке; Вучић: Назадовање само у једној области

Председник Александар Вучић састао се са шефом Делегације Европске уније у Србији Емануелеом Жиофреом, који му је предао Годишњи извештај Европске комисије о Србији 2022. Жиофре је на конференцији за медије поручио да је Србија потребна Унији као партнер, али и истакао да је Србија назадовала када је реч о усаглашености са спољном политиком ЕУ. Тај политички део је обојио цео извештај, рекао је председник Вучић.

У Бриселу је објављен обједињени извештај о напретку земаља Западног Балкана у спровођењу реформи и европским интеграцијама.

У оквиру извештаја, најважније оцене о напретку Србије образложио је комесар за проширење Оливер Вархељи.

Део извештаја који се односи на правосуђе и политичке процесе добио је позитивну оцену, а у односу на претходни извештај, негативан биланс је у усклађености спољне политике.

"Србија нам треба као искрен политички партнер и савезник који дели с нама заједничке вредности, безбедност и просперитет. У данашњем геополитичком контексту, јасно је да Србија треба више да ради да би се ускладила са спољном политиком Уније укључујући санкције против Русије", рекао је Вархељи у Бриселу.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара