ПСГ: Подршка ветеранима и пензионерима

Покрет слободних грађана (ПСГ) подржава ратне ветеране и чим буде у ситуацији да одлучује исправиће огромну неправду тако што ће им законом признати права каква су одавно призната и у другим државама света.

"Они који су нас слали у бесмислене ратове сада су опет на власти, а људи су им и даље играчке. Уместо сигурности, поштовања и подршке, данашња власт ветеранима спрема празник са њиховим именом и празнину у новчанику и души", констатује председник Покрета Саша Јанковић.

Покрет слободних грађана наводи да је Србији нужан Закон о правима ветерана, који сада имају најнижа права у Европи.

"Почетак писања тог закона је Саша Јанковић иницирао као заштитник грађана, најавио као председнички кандидат, а Покрет слободних грађана ће га предложити и подржати када парламент поново буде место где се спроводи воља грађана, а не једне странке", наводи се у саопштењу ПСГ-а.

Како је наведено, Српска напредна странка и Синиша Мали су ветеранима у Београду одмах по доласку на власт смањили попуст на Инфостан.

"На републичком нивоу, Влада коју формално води Ана Брнабић им уместо заслужених права бесрамно нуди – 'Дан ратника' да их подсети да су све остале дане у години заборављени, а Александар Вулин добио је још једну прилику да парадира", наводи се у саопштењу.

Из Покрета наводе да подржавају и пензионере.

"Покрет слободних грађана подржава и пензионере који су данас протестовали тражећи да им се неправедно смањене пензије надокнаде. Када у институцијама буду људи који спречавају пљачку јавих ресурса, уместо што од ње профитирају, биће новца да се неправда исправи", закључио је Покрет слободних грађана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво