Ђурић: Србија згрожена пресудом Оливеру Ивановићу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже за РТС да је пресуда којом је Оливер Ивановић осуђен на девет година затвора скандалозна и да нема везе са правом и правдом.

Марко Ђурић је, у разговору за Дневник РТС-а, рекао да је Србија шокирана пресудом Оливеру Ивановићу.

"Пресуда је у функцији политике и нема везе са правом и правдом. То је политичка порука не само Србима на КиМ већ и Београду и Србији, али и политичким представницима косовских Албанаца јер се жели успоставити вештачки политички баланс уочи формирања Међународног суда правде за злочине ОВК", сматра Ђурић.

Наглашава да ће обавити разговоре са представницима Срба на КиМ и да је неопходно да се о тој одлуци Еулексовог суда огласи и Влада и премијер Србије.

"Мислим да нас и овај однос према владавини права и дијалогу истовремено доводи у ситуацију да морамо да испитамо наше учешће. Моје лично мишљење је да на овај начин не може да се настави", каже Ђурић. 

"Моје лично мишљење је да Србији Приштина и међународна заједница треба да пруже додатна уверавања да дијалог има смисла. Лично ми се чини да у овој атмосфери немамо о много чему да разговарамо и да се све своди на понишавање Србије, на договарање споразума који остају на папиру и не спроводе се када је реч о ономе што је у интересу наше стране и о сталном тражењу уступака за Приштину", рекао је Ђурић.

Истиче да је Београд све време уз Оливера Ивановића и друге оптужене.

"Ја сам у свакодневном контакту био и са њим и са његовом породицом. Овде се ради о грубој неправди, један човек треба да буде нечији талац и да лежи у затвору", сматра Марко Ђурић. 

Каже да је Ивановић постао играчка у суровој игри марионетског правосуђа на Косову које не функционише и које је у потпуности у функцији политике. 

Каже да Ивановићу помажу врхунски адвокати, али да не постоје адвокати који би у случају политичке воље да се Србија казни и понизи могли да помогну.

На пресуду Ивановићу реаговао је и потпредседник Владе Расим Љајић који каже да је шокиран пресудом, јер је Ивановић истакнути борац за демократију.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво