ДС: У Новом Саду незапмаћено лоши резултати

Градска власт у Новом Саду и пословодство Јавно-комуналног предузећа "Водовод и канализација" постигли су незапамћено лош пословни резултат у 2014, јер нису били у стању да реализују програм инвестиција који су сами направили и усвојили, саопштио је Градски одбор ДС у Новом Саду.

"Лане је неутрошено остало укупно 865 милиона динара предвиђених за улагања у развој водоводне и канализационе мреже, што несумњиво указује на то ко је крив и за недавну поплаву, када је готово читав град био под водом, чим је пала прва јача пролећна киша", наводи се у саопштењу.

Водовод и канализација је у 2014, наводи ДС, утрошило само 28,41 одсто средстава предвиђених за инвестиције у виталним техничким системима, што на више него убедљив начин показује "колико је градска власт неспособна и незаинтересована за развој града", преноси Танјуг.

На пример, у пројекту реконструкције погона за прераду воде реализовано је само 6,79 одсто од плана, изградњи примарне канализације у рејону Руменачке улице свега 55 одсто, а програму реконструкције и ширења водоводне мреже тек 57,59 одсто, наводи се у саопштењу.

Садашња градска власт у Новом Саду, наводе из ДС, наследила је од својих претходника највећу цену воде у Србији.

Како се додаје у саопштењу, све што је у претходне три године урађено на развоју водоводне и канализационе мреже у граду заснива се на средствима и пројектима које је обезбедила претходна градска власт.

Садашња власт и пословодство "Водовода и канализације" нису припремили, а камоли реализовали, дословно ниједан нов развојни пројекат, нити су спровели било какве мере рационализације и штедње, о којој градска власт, иначе, толико воли да прича, истичу у ДС-у.

"Штавише, ово предузеће у претходне три године једини раст бележи управо у расходима за текуће пословање, на којим једино може и треба да се штеди. Градски одбор ДС у Новом Саду унапред зна да ће градска власт и за ове поразне резултате окривити ДС, па ће одмах, да не бисмо после замарили јавност новим саопштењем, одговорити и на те бесмислене оптужбе", наведено је у саопштењу.

Такође, у историји "Водовода и канализације", само је у периоду 2002-2004. на челу тог предузећа био један члан ДС, а садашњи властодршци су само у претходне три године тамо променили четири своја директора, додаје се у саопштењу.

"И сваки од њих је био гори од свог претходника, што непобитно указује на то да је кључни проблем управо у градској власти која је тим људима поверила најважније градско предузеће. Па и на недавном конкурсу за избор директора у Водоводу, подсећамо, изабран је најлошији од три кандидата. Зато је решење за невоље у јавним предузећима једино у одласку Милоша Вучевића и СНС с власти, а не било којег директора појединачно", кажу у ДС-у.

Како је наведено, "садашња градска власт је најгора власт у Новом Саду од ослобођења града 1944. и ту жалосну чињеницу не може сактири ниједна лаж или увреда на рачун ДС и њеног председника".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара