ЛСВ: "Електровојводини" се припрема "Нафтагасов" сценарио

Лига социјалдемократа Војводине саопштила је да се "Електровојводини" припрема сценарио "Нафтагаса" и да је укидање "Електровојводине" велика срамота и нова отимачина војвођанске имовине.

У саопштењу ЛСВ-а се наводи да је на исти начин својевремено централизован "војвођански 'Нафтагас' који је онда као Нафтна индустрија Србије, без питања поклоњен Руској Федерацији", а да је шест година касније, "док извлаче војвођанску нафту по најнижој рудној ренти у Европи", Србија обавештена да неће бити ништа од "Јужног тока".

"После скоро шездесет година, под маском наводних уштеда, 'Електровојводина' предузеће грађено нашим парама, које је профитабилно, биће угашено и припојено 'Електродистрибуцији Београд', које је губиташ", каже се у саопштењу и додаје да се све то ради да би као у случају "Нафтагаса", на исти начин ЕПС био централизован и продат.

У ЛСВ-у напомињу да се Скупштина АП Војводине два пута успротивила гашењу "Електровојводине", први пут 2012. године и други пут прошле недеље и наглашавају да су игнорисани сви позиви покрајинске администрације републичкој власти и менаџменту ЕПС да се нађу други модалитети за реорганизацију ЕПС-а.

"Сада је сасвим јасно шта власт мисли о Војводини и њеној аутономији. Ово је наставак економског, политичког, културног и симболичког круњења не само аутономије Војводине, него и свега што у имену има реч и појам Војводина", истичу у ЛСВ.

У саопштењу се каже да би генерални директор ЕПС Александар Обрадовић и сви директори дистрибутивних предузећа који су јуче са њим потписали уговор којим "пристају на то да гасе и поклањају све што су генерације пре њих стварале", морали да депонују своје пасоше, "на барем десет година" или би то, како стоји у саопштењу, држава требало од њих да захтева.

"Морају остати овде, а не да одмах по продаји ЕПС-а оду у иностранство за саветнике у неким енергетским компанијама, као што је био случај са људима који су реформисали банкарски систем у овој земљи. Донели су изузетно важну и крупну одлуку и морају остати овде да бисмо могли да их за две, пет или осам година, питамо да ли и даље мисле да је то што су учинили била добра идеја и да буду спремни да одговарају за своје грешке", каже на крају ЛСВ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво