Пајтић: Друштво мора да покаже већу солидарност

Председник Демократске странке Бојан Пајтић поручио је да сваки четврти грађанин живи на ивици сиромаштва и додао да замајац развоја друштва мора бити средњи слој, а држава мора да се концентрише на подршку потрошњи и инвестицијама у инфраструктури.

"Више смо него забринути у ситуацији у којој, чак и када се доноси Закон о раду, он се доноси без учешћа синдиката", рекао је Пајтић, наводи се у саопштењу ДС-а, преноси Танјуг.

Солидарност, како је додао, треба да буде основни принцип и код штедње, да се плате и пензије не могу смањивати него се пре свега држава мора концентрисати на подршку потрошњи, на подршку инвестицијама у инфраструктуру.

"Не може се догодити да терет кризе буде у потпуности сваљен на плећа неког средњег слоја људи, који су завршили средње, више и високе школе, који морају бити замајац развоја целог друштва. Не може се догађати више да држава купује стране инвестиције, преплаћује их од средстава пореских обвезника, којима ће сутра страни инвеститори бити непосредна конкуренција", навео је Пајтић.

Оценио је да Србија стране и домаће инвеститоре мора привлачити пре свега кроз фискалне олакшице и инвестиције у инфраструктуру.

"На тај начин ћемо омогућити исти ефекат по атрактивности инвеститора, али истовремено много веће уштеде и у буџету, и много више економске и социјалне праведности у нашем друштву", оценио је Бојан Пајтић.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво