Читај ми!

Нови Сад, полемика СНС-а и ДС-а

Новосадске демократе тврде да је избор директора у јавним предузећима у том граду био незаконит и траже да се конкурси понове. СНС саопштава да је неозбиљно од ДС-а да прича о намештеним конкурсима.

Демократе су саопштиле да поступак избора директора у јавним предузећима у Новом Саду мора бити поништен и поновљен тврдећи да је спроведен је на незаконит и нелегитиман начин, преноси Бета.

ДС је у саопштењу навео да одборничка већина у Скупштини града Новог Сада није одредила чак ни формалне критеријуме за рангирање кандидата који су се пријавили на конкурс.

Како се наводи, председница градске Комисије за именовања уопште није дошла на скупштинску седницу на којој се одлучивало о избору директора и која је одржана у петак.

"Она је била дужна да образложи предлог одлуке о именовањима, односно објасни одборницима по којим критеријумима су кандидати оцењени и по чему су предложени кандидати бољи од осталих који су се пријавили", пише у саопштењу.

ДС је оценио да су тачке дневног реда на којим се одлучивало о директорима из тактичких разлога остављене за крај седнице, како би јавност на крају дана и маратонске расправе лакше прихватла изабране кандидате. 

Реаговао је Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду саопштивши да је "у најмању руку" неозбиљно од новосадских демократа да причају о намештеним конкурсима, преноси Танјуг.

Тврде да је мандат демократа био обележен намештеним конкурсима, тендерима, систематизацијама и измишљањем непотребних радних места и функција.

"'Драге' демократе сви знамо да ко лаже тај и краде, стога би било добро да одговорите грађанима где је сав онај новац из фондова и Развојне банке Војводине, то је оно што грађани треба да знају, то је оно што грађане интересује", поручили су напредњаци у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара