СДП: Још једном поражена правда и право

Апелациони суд у Приштини је најновијом одлуком да не дозволи одбрану са слободе лидеру СДП-а Оливеру Ивановићу, као и да Александру Лазовићу и Небојшу Вујачићу поново одреди притвор, још једном поразио правду и право, оценила је Грађанска иницијатива СДП.

"У тренутку када су осуђени чланови Дреничке групе, а формирање Специјалног суда за злочине ОВК одложено, очигледно је да Апелациони суд оваквом одлуком жели да ублажи незадовољство међу Албанцима, на уштрб права наших суграђана", наводи СДП, преноси Бета.

Оваква одлука моноетничког Апелационог суда је и очекивана, али је срамно понашање Еулекса који није у могућности да се одупре уценама косовских институција које кокетирају са екстремистима у својим редовима.

Лазовић и Вујачич оптужени су да су, као и лидер ГС СДП Оливер Ивановић, Драгољуб Делибашић и Илија Вујачић починили најтежа дела против Албанаца 2000. године у Косовској Митровици.

Ни један од преко 30 сведока оптужбе у досадашњем току суђења их није довео у везу са злочинима који им се стављају на терет.

Александар Лазовић и Небојша Вујачић, поново су враћени у затвор у Косовској Митровици, јавио је јуче радио Контакт плус.

Тим бранилаца петорице Срба у процесу који се води у Основном суду у Северној Косовској Митровици је одлуку Апелационог суда да се Александар Лазовић и Небојша Вујачић врате у притвор након 10 дана назвао "правним скандалом".

Бранилац Небојше Вујачића Жарко Гајић рекао је за Бету да је првостепено кривично веће имало довољно аргумената и разлога да Вујачића и Лазовића пусти из притвора да се бране са слободе и да је оваква одлука Апелационог суда у најмању руку "неуобичајена".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво