Читај ми!

Стојановић: Албански лидери треба да обезбеде већину за Специјални суд

Заменик косовског премијера Бранимир Стојановић каже за РТС да српски посланици подржавају уставне промене за формирање Специјалног суда за ратне злочине бивших припадника такозване ОВК. Истиче да је одговорност албанских политичких лидера да обезбеде већину у косовској скупштини.

Бранимир Стојановић је, у изјави за Дневник РТС-а, рекао да је од самог почекта било неизвесно да ли ће бити обезбеђен довољан број посланика који ће изгласати уставне промене.

"Наша подршка није била упитна од самог почетка и данас смо на том становишту да ћемо у сваком тренутку гласати за уставне промене које јесу предуслов за формирање Специјалног суда", рекао је Стојановић.

Седница косовске скупштине, на којој је јуче требало да се разматрају уставни амандмани за формирање Специјалног суда за ратне злочине бивших припадника такозване ОВК, отказана је пре свега због недовољне подршке у владајућој коалицији.

За усвајање уставних измена потребна је двотрећинска већина свих посланика, као и двотрећинска већина посланика из мањинских заједница. Српски посланици присуствовали су седници и били спремни да о томе гласају.

Стојановић истиче да је један број албанских посланика, који данас чине већину, од почетка изразио незадовољство због формирања Специјалног суда и истакао да неће гласати и подржати уставне промене.

"Заправо, ово јесте одговорност албанских политичких лидера, на њима је да обезбеде довољан број. Ми смо ту и у сваком тренутку ћемо подржати сваку следећу иницијативу и на свакој следећој седници која буде заказана на ову тему, спремни смо да гласамо за уставне промене и самим тим стварање Специјалног суда", истакао је Стојановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво