Михајловићeва: Време је за развијање српско-албанских односа

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић оценила je да је дошло време да се српско-албански односи граде на партнерству и развијању заједничких пројеката, уместо да буду извор проблема.

Поводом прве посете српског премијера Александра Вучића Тирани, министарка Зорана Михајловић је новинарима у Привредној комори Србије (ПКС) рекла да је дошло време да се, када говоримо о српско-албанским односима, не мрштимо и не говоримо и не мислимо о проблемима, него да мислимо о планирању и свему ономе што хоћемо заједно да урадимо, преноси Танјуг.

Михајловићева је истакла да председник Владе Србије с делегацијом сутра први пут у историји међусобних односа иде у Тирану и изразила уверење да ће посета делегације са Александром Вучићем на челу продубити партнерске односе Србије и Албаније.

"Наравно да постоје одређена различита мишљења Албаније и Србије о одређеним питањима, али сасвим сигурно имамо један заједнички циљ – да будемо чланице Европске уније и да имамо животни стандард европских демократија", истакла је министарка.

Михајловићева, која је и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, рекла је да ће управо заједнички инфраструктурни пројекти бити једна од тема сутрашњег састанка у Тирани јер, како је истакла, "инфраструктурни пројекти повезују и људе, и државе, и регион".

"Према томе, када један пут треба да крене из Албаније ка Европи, он пролази кроз Србију, а када Србија жели да покаже да јесте фактор стабилности, онда сасвим сигурно развија инфраструктурне пројекте у целом региону", рекла је министарка и подсетила да већ постоји заједничка радна група о инфраструктурним пројектима.

"Регион може да се развија онда кад постоји стабилност у самом региону", рекла је Зорана Михајловић у ПКС после потписивања Протокола о сарадњи у спровођењу програма "Жене у приватном сектору".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво