Формирана радна група за усклађивање породичног и кривичног закона

Координационо тело за родну равноправност формирало је радну групу за усклађивање породичног и кривичног закона, изјавила је председница тог тела Зорана Михајловић.

Зорана Михајловић је рекла да је то нешто што се тражи годинама, а што није урађено и додала да закони морају да се поштују и спроводе, али да понекад морају да се ускладе како би били делотворни.

Она је најавила да ће за неколико дана бити одржан састанак Координационог тела са министрима правде, полиције, за социјални рад како би се убрзало усклађивање закона.

Михајловићева је новинарима у Железницама Србије рекла да Координационио тело инсистира на бољој координацији на терену социјалних служби, Тужилаштва и локалних самоуправа.

Она је додала да постоје градови где то функционише, док у другима није таква ситуација.

Потпредседница Владе Србије је затражила помоћ свих, па и медија како не би имали трагична дешавања попут оних у протеклих пар дана.

''Није довољно само да на насловне стране ставите да ли је неко некога убио или напаствовао него шта радимо иза тога, односно шта чинимо да до тога не дође и охрабримо жене да пријаве насиље'', истакла је Михајловић.

Подсетила је да је већина од 20 убијених жена у породичном насиљу за неколико месеци пре трагичног догађа пријавило насиље и надлежним службама је било познато да у тим породицама постоје проблеми.

Без информација да је платформа о Косову стигла 

Упитана о платформи за Косово, потпредседница Владе изјавила је нема информације о томе да је платформа председника Србије о Косову стигла у кабинет премијера, да не зна шта је њен садржај, али да ће Влада као тим разговарати о том документу. 

''Оног тренутка кад та платформа дође у кабинет премијера, ми ћемо свакако као један тим сести и о томе разговарати'', рекла је Зорана Михајловић. 

Упитана за наводе појединих медија да је та платформа већ стигла у кабинет премијера (Александра) Вучића, Михајловић је рекла да ''многи медији пренесу много тога''.

''У неким медијима када погледате свашта се дешава и у опозицији и у влади'', рекла је Михајловић додадајући да "није информисана о томе".

Председник Покрајинске владе и лидер ДС Бојан Пајтић рекао је да је опозиција забринута због тога што ни влада није видела документ председника државе о тако важном, можда најважнијем националном питању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво