ПУПС подржава мере Владе

Партија уједињених пензионера Србије обележила је 10 година од оснивања странке, уз поруку њеног лидера Милана Кркобабића да је ПУПС доследан у ставу да пружи подршку новом, храбром концепту премијера Александра Вучића за дугорочну стабилност чији је гарант држава.

Милан Кркобабић је истакао да ПУПС није дао подршку Српској напредној странци (СНС), јер јој подршка није потребна, него краткорочним мерама које ће као крајњи ефекат имати покретање привреде и економско оздрављење земље, преноси Танјуг.

ПУПС остаје при раније дефинисаном ставу да пензије прате плате у јавном сектору и у случају да падају и у случају да расту и да на смањење пензија гледају као на привремени солидарни порез који ће помоћи да земља стане на ноге, истакао је Кркобабић.

"Нећемо гледати на приватни, реални сектор, бићемо потпуно спремни да прихватимо стање у јавном сектору и наравно, то је и корективни фактор... Господо, ако се бојите раста пензија, немојте да дивљате са платама у јавном сектору, јер се и једни и други тренутно напајају из буџета", рекао је Кркобабић на свечаности у Центру "Сава" којој је присуствовао премијер Србије Александар Вучић и лидери коалиционих партнера ПУПС-а - СПС и ЈС , Ивица Дачић и Драган Марковић Палма.

Он је истакао да ПУПС, упркос појединим предлозима, није желео да потражи правду на суду.

"Нико из ПУПС-а неће бити парнцицар, поготово парничар са својом државом... Ово је држава коју смо ми градили, ово је држава коју смо ми стварали, са њом не можемо да се судимо, њој можемо да помогнемо и прихватли смо да јој помогнемо, казао је Кркобабић.

Осврнувши се на јубилеј ПУПС-а, Кркобабић је подсетио да је прошло 10 година од када је у Врњачкој бањи одлучено да се формира ПУПС.

"Тада је баук кружио југоисточном Европом и Србијом, баук апокалипитичке дилеме - да ли ће бити пензија или неће бити, било је то стравично питање на које је неко морао да одговори.., а то је био оснивач ПУПС Јован Кркобабић", казао је Милан Кркобабић.

Пут од 10 година био је и дуг и кратак, нагласио је Кркобабић, додајући да су њихови вредносни ставови исти - да пензије прате плате и да нема вишка радника него мањка посла, а кључни идеал и кључна мисао водиља ове партије је социјална држава.

Лидер СПС-а Ивица  Дачић је честитао јубилеј ПУПС-у, оценивши да нема коалиције која је дуже опстала на политичкој сцени у Србији од тројне коалциије СПС-ПУПС-ЈС која је формирана 2008. године.

"Није лако партијама које се залажу за социјалну правду, да пронађу прави концепт и идентитет", рекао је Дачић, додајући да се у остваривању тих циљева мора уважити реално стање.

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма рекао је да је сигуран да ПУПС највише води рачуна о пензионерима, али у складу са могућностима и буџетом Републике Србије.

"Захваљући програму који је направио председник владе Александар Вучић, ова држава има сигурну будућност", истакао је Марковић, оценивши да је Србија у последњих годину дана најстабилнија економска држава на Балкану и да је испоштовала захтеве ММФ.

Он је оценио да појединим високим европским функционерима не одговара оваква стабилност Србије, па траже од неких институција и неких представника институција "да стално буду истраживачи и кажу како поједини у Влади Србије не ваљају".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара