Читај ми!

Вулин: Хрватски званичници да погледају у своје двориште

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин поручио је хрватским званичницима да, пре него што помену Србију, погледају у своје двориште где ће видети да имају много разлога да се баве собом и својом судском праксом, а да Србију оставе на миру.

Вулин је реаговао на изјаву председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић да правда није стигла оне који су осмислили идеју о Великој Србији, преноси Танјуг.

Вулин је, у писаној изјави, навео да, судећи по све учесталијим изјавама званичника Хрватске, у тој држави нема ни већих ни важнијих проблема и тема од Србије.

"Представници земље која слави дан када је протерала 250.000 својих држављана српске националности требало би да знају да не треба да критикују земљу у којој се ратни злочини доказано процесуирају без обзира на националност", истакао је министар.

Према његовим речима, злочини почињени на Коранском мосту, Лори, Медачком џепу, Пакрачкој пољани у акцијама "Бљесак" и "Олуја" још чекају да буду расветљени и кажњени, али пре свега да буду признати и осуђени од хрватске јавности.

"Пре него се затражи од Србије да доказује своју европску опредељеност нека министар хрватске полиције најпре докаже своју европску опредељеност тако што ће обезбедити поштовање закона и омогућити да Срби у Вуковару без страха од насиља могу да прочитају ћириличко писмо на јавним зградама", поручио је Вулин.

Европа, како је истакао, значи поштовање закона и иста права без обзира на нацију. "Србија хоће да гради најбоље односе са Хрватском и не жели полемику и сукоб, али неће ни да ћути и допусти да јој се држе лекције", закључио је Вулин.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара