Мировић: ДС се супротставља довођењу инвеститора

Потпредседник СНС Игор Мировић рекао је да се Демократска странка организовано супроставља довођењу инвеститора, а тиме и економском опоравку земље, док истовремено, Влада Србије постиже огромне резултате у сређивању јавних финансија.

Мировић је на конференцији за новинаре, коментаришући захтев Владе у сенци ДС да се раскине уговор о закупу пољопривредног земљшита са арапским партнерима у Бачкој, јер земља, како тврде демократе, стоји запарложена, рекао да ДС жели да сакрије своју поразну политику, па се неистинама супроставља довођењу домаћин и страних инвеститора, преноси Танјуг.

"Зашто се економски резултати не признају? Зато што се разликују у односу на оне које је Демократска странка имала од 2000. до 2012. године", оценио је Мировић.

Додао је да је довођење инвеститора и улагање у српску привреду добра вест и то без обзира на полтичке разлике свако треба да прихвати и оцени коректним и професионалним.

Мировић је такође рекао и да је јасно да се, на трагу добрих резултата у јавним финансијама, могу очекивати нови приоритети у економском опоравку земље који се тичу нових инвестиција, запошљавања у реалном сектору и реализације великих инфраструктурних пројеката, којима ће се највише бавити лично премијер.

То ће, додао је, бити велики подстрек за почињање нових и реализацију постојећих инфрастуктурних пројеката, што ће дати додатни имплус и за раст БДП-а у овој години.

"За то време, поставља се питање шта ради наша политичка конкуренција. Председник ДС уједно и председник покрајинске владе Бојан Пајтић прошле недеље, према нашој евиденцији, четири дана није био на послу", тврди Мировић.

Сматра и да се тиме поставља питање "како неко ко ништа не ради, има право да критикује оне који раде све да земљу извуку из економске кризе у којој се нашла управо политичким и другим деловањем политичке конкуренције СНС протеклих година".

Поновио је да без убрзаног довођења домаћих и страних инвеститора на реалним основама, што подразумева да и Србија и инвеститор у томе препознају свој интерес, нема свеукупног економског опоравка земље.

Резултата у довођењу инвеститора, истакао је, имају Крупањ, Смедерево, Суботица, "Београд на води"...

Априлски показатељи јавних прихода и расхода говоре да у постоји суфицит од 3,5 милијарди динара, односно да нема минуса у државној каси, што значи да ће на нивоу године дефицит бити мањи од планираног, додао је.

Мировић је рекао и да је већ сада веома известан раст БДП-а у овој години, у односу на прогнозе ММФ-а које су предвиђале минус.

"Дајемо снажну подршку влади на резултатима које има, а посебно на резултатима на сређивању јавних финансија и снажан одговор онима који политичко деловање своде на политиканску игру без конкретних резултата које имају иза себе", закључио је Мировић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара