Читај ми!

Ђуришић о отказивању гостовања на РТС-у

Потпредседник Социјалдемократске странке Марко Ђуришић каже да је његово гостовање на јавном сервису отказано јер "то није одговарало представницима Владе Србије".

Марко Ђуришић је, на конференцији за новинаре, прочитао образложење аутора емисије која се емитује вечерас на Радио телевизији Србије да "представници владе нису пристали на учешће у емисији са представницима две опозицине странке јер то не осликава вољу грађана Србије", преноси Бета.

"То је други пут да се моје гостовање отказује са истим образложењем", рекао је Ђуришић оценивши то као "прави доказ цензуре" јер, како је истакао, "на РТС постоји нова уређивачка политика коју не одређују ни уредници ни новинари, већ представници владе".

Прецизирао је да је тема емисије рад владе у протеклих годину дана и да ће поред два представника владе гост емисије бити лидер Демократске странке Бојан Пајтић који је, како је истакао Ђуришић, "омиљени опозиционар владе".

Портпарол СДС Константин Самофалов каже да се власт боји опозиције која има дела и да за Марка Ђуришића није било места у емисији јер СДС нуди конкретна решења за разлику од других опозиционих странака.

Навео је и да се ДС представља као алтернатива власти, а да чини исто што и власт - "обмањује грађане".

Самофалов је рекао да ДС, као и власт, за све лоше оптужује Бориса Тадића који је лидер СДС, и позвао ДС да се не "кити туђим перјем" и заслугама са којима немају никакве везе.

"Молимо ДС да се одрекне дела Бориса Тадића, да креирају сопствену политику и изађу пред грађане", поручио је Самофалов.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се