Ђурић: Борићемо се за Заједницу српских општина

Директор Канцеларије за Косово и Метихију Марко Ђурић, поводом годишњице рада Владе Србије, нагласио да је Влада упркос тешким преговорима, успела да буде са својим народом у јужној покрајини и најавио да ће се и даље борити за Заједницу српских општина.

Према речима Марка Ђурића, мото Владе у решавању проблема српског народа на Косову и Метохији је био: "Ко, ако не ми?" и "Када, ако не сада?", преноси Танјуг.

Ђурић је, у изјави новинарима, након свечане седнице Владе Србије у рударском басену "Колубара", казао да су представници владе у протеклих годину дана стигли до сваког већег места и насеља на Косову и Метохији.

"У претходних годину дана потпуно је завршено више од 40 станова, више од 50 кућа, неколико десетина путева од локалног значаја је започето. Више од 4.000 људи је добијало правну помоћ у остваривању својих права пред различитим институцијама на Косову и Метохији, од којих је неколико десетина добило ослобађајуће пресуде у процесима који су против њих вођени", указао је Ђурић.

Ђурић је рекао и да је заустављено отимање комбината "Трепча", што је био један озбиљан план и покушај да се наша имовина на Косову и Метохији поткопа и угрози, да се угрози један од фундамената нашег опстанка, нарочито на северу.

Такође су отворена два нова ски лифта на Брезовици, где је поново оживео хотел "Молика".

Школство и здравство на Косову и Метохији раде, иако, како је констатовао, у тешком стању.

"Упркос тешким преговорима, мислим да смо успели да будемо са нашим народом на Косову и Метохији, и мислим да су они осећали да су њихова влада и држава са њима", додао је Ђурић.

Што се тиче Заједнице српских општина, Ђурић је истакао да је то нешто за шта ће се Влада борити и изборити.

То ће, како је објаснио бити оквир постојања и опстанка нашег народа на Косову и Метохији.

Што се даљег периода тиче, Ђурић је рекао, да је потребно трудити се да новац који се издваја на Косову и Метохији резултира бољем радним резултатима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара