Читај ми!

Мировић: СНС трасирао пут ка опоравку

Напредњаци су зауставили деструкцију земље и трасирали пут ка економском опоравку, навео је потпредседник странке Игор Мировић на седници Главног одбора у Сремској Митровици. Седници није присуствовао лидер СНС-а Александар Вучић. Није се расправљало о реконструкцији Владе, а основна порука седнице је подршка лидеру партије у реформама, истакао је Мировић.

Председник СНС-а Александар Вучић није присуствовао седници ГО, а саопштено је да је одсутан јер се не осећа најбоље, јавља извештач РТС-а. 

Како је објаснио потпредседник странке Игор Мировић, Вучић је ових дана имао много обавеза.

"Имао је јутрос тешку седницу Владе и због свега тога данас неће присуствовати седници Главног одбора СНС-а, јер се не осећа најбоље", рекао је Мировић и додао да га је лидер напредњака овластио да председава седници.

На седници ГО теме су биле анализа унутарстраначких избора, активности СНС-а, посебно одржавање митинга странке и анализа политичке ситуације у Војводини и припрема за покрајинске изборе.

Игор Мировић је истакао да је основна порука седнице подршка лидеру партије, премијеру Александру Вучићу у реформама, посебно у економском опоравку и борби против корупције и криминала, чији су резултати и до сада видљиви, преноси Танјуг.

Мировић је новинарима, након седнице ГО, рекао да није било речи о реконструкцији Владе, јер премијер и председник странке није био на састанаку пошто се није осећао добро, те да ће та тема бити анализирана на некој од наредних седница Председништва и ГО СНС-а.

На питање да ли се разговарало о недавним несугласицама између саветнице председника Србије Томислава Николића, Станиславе Пак-Станковић, и потпредседнице Владе и странке Зоране Михајловић, Мировић је рекао да о томе није било речи зато што је у међувремену, кроз активну комуникацију, утврђен "кључ унутрашње страначке организације, а то су јединство и слога, којег треба сви да се придржавају".

"Верујем да је то био само лош дан у којем је колегиница Пак изнела неколико оштрих критика на рачун колегинице Михајловић. Тога више неће бити. У међувремену смо уз дијалог, без потребе да о томе расправљамо на седници ГО, разрешили то питање", нагласио је Мировић.

Порука са седнице ГО, како је истакао, била је јединство, слога и храбрији однос према истини која је свима доступна, јасно видљива, а то су истина о сређивању међународних финансија, о бољем међународном положају Србије, довођењу инвеститора, реформским законима који дају резултате

Мировић је у говору на почетку седнице истакао да је Српска напредна странка успела да заустави деструкцију земље и трасира пут економском и свеукупном опоравку.

Констатовао је да је земља била оптерећена готово деценијским систематским разарањем, а да се СНС храбро и успешно суочио с тим проблемима вођен својим лидером и премијером.

"Јасно је да ту енергију и снагу коју испољава СНС најјасније и најбоље персонификује Александар Вучић", рекао је Мировић, додајући да се странка одговорно супротставила политичкој деструкцији, а посебно у два правца.

То су, навео је, борба против корупције и криминала и увођење реда и закона у земљу, а други сегмент је економски преображај.

Навео је да је од 2014. било бројних изазова у тој борби, али да је она дала резултате и констатовао да су они видљиви у стабилизовању буџета, јавних финансија, довођењу инвестиција... 

Нова платформа за изборе у Војводини 

Мировић је истакао да се Српска напредна странка припрема за изборе у Војводини, на које ће изаћи са новом политичком и економском платформом.

Рекао је да је на седници разговарано о предстојећим покрајинским изборима у контексту припрема за гласање и нове политике за Војводину.

Мировић је рекао да је СНС понудио Демократској странци као владајућој у Војводини термин за дијалог крајем децембра, али да напредњаци нису очекивали да ће реакција бити тако оштра и сурова.

"Мислили смо да је природно да ми као опозициона странка у Војводини добијемо одговор од владајућег ДС-а да може бити одржан дијалог о расписивању избора и то месец или два пре крајњег законом прописаног рока. Видели смо да је опстанак на јавним функцијама значајнији од било чега и да тај угао гледања ДС-а надилази све могуће демократске принципе, дијалог, отвореност, смењивост власти, враћање мандата грађанима, коначну реч која треба да се дефинише на изборима не кроз неке калкулације", објаснио је потпредседник СНС-а.

Мировић је најавио да ће СНС, без обзира на то да ли ће иницијатива о дијалогу бити прихваћена, веома добро да се спреми за изборе, те да ће СНС изаћи са новим програмом за Војводину, новом политичком и економском платформом.

"Наш кључни циљ је да не дође до пуке промене власти, већ избора оних љиди који ће повести нову политику посебно на економском плану, који ће промовисати политику убрзаног економског развоја", закључио је Мировић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво