Разговори о финализацији Акционог плана за поглавље 24

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић упознао је амбасадора Европске уније у Београду Мајкла Давенпорта да је финализирана трећа верзија Акционог плана за Преговарачко поглавље 24 приступних преговора Србије и ЕУ.

Како је саопштило министарство, Стефановић и Давенпорт разговарали су и о наставку сарадње у области ванредних ситуација након приступања Србије Механизму цивилне заштите ЕУ.

Стефановић је указао да је мишљење о финансијском делу Акционог плана позитивно, што је веома важно због одрживости финансирања предвиђених активности.

Нагласио је да ће МУП информисати релевантне одборе Скупштине Србије о самом процесу, након чега ће и формално бити у могућности да упути Акциони план Европској комисији ради давања мишљења.

Током разговора представљене су активности по преговарачкој групи у последња три месеца и указано је да је ово показател да Министарство и Влада Србије предано раде на испуњавању препорука Европске комисије као да су преговори већ отпочели.

Амбасадор Давенпорт поздравио је могућност да Србија упути трећу верзију Акционог плана на мишљење Европској комисији и рекао да је тај документ у духу онога што предвиђају правне тековине Европске уније, као и да рефлектује све оне препоруке које су достављене Србији током процеса скрининга за Поглавље 24.

Када је реч о наставку сарадње између Србије и ЕУ, у области ванредних ситуација, договорено је да се, у наредном периоду, промовише корист од чланства Србије у Механизму цивилне заштите ЕУ, као и да се почне са израдом функционалне анализе односно студије изводљивости за потребу увођења и имплементације Јединственог европског броја за хитне случајеве "112" у Србији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво