Читај ми!

Вулин: Признање Косова не долази у обзир!

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је да је изјава потпредседнице Европског парламента Урлике Луначек да ће признавање Косова бити услов за улазак Србије у ЕУ, став једног функционера, а не институције.

Вулин је новинарима у Скупштини Београда рекао да признање независности Косова "не долази у обзир", као и да изјава Урлике Луначек представља један вид притиска.

"То јесте вид притиска, то није став једне иституције, то је став једне особе, једног функционера, који не може да говори у име европских институција", рекао је Вулин, преноси Танјуг.

Вулин је напоменуо да се у ставу Владе, када је реч о признавању Косова, ништа није променило и ништа се неће променити.

"Да смо хтели, и да је само то, ми смо до сада могли да признамо независност Косова, али наравно да то нисмо хтели да урадимо", истакао је Вулин.

Вулин је рекао да пут Србије ка ЕУ не води преко Косова и Метохије, већ преко 35 поглавља, од којих се једно односи на Косово и Метохију.

"Независност Косова и Метохије нећемо признати и тачка", поручио је Вулин.

Луначек је пре два дана рекла да ће нормализовани односи са Косовом и на крају и признавање Косова бити услов за улазак Србије у ЕУ, истакавши да о тако нечему не постоји никакав документ, али да је то "политички консензус".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара