Козарев: Приштина обмањује сопствену јавност

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију оценила је као "медијско спиновање" изјаву саветника косовског премијера Ваљона Мурзетаја да Приштина неће пристати на нове теме у дијалогу са Београдом.

Заменик директора Канцеларије Душан Козарев у изјави агенцији Бета рекао је да ту изјаву сматра делом "спирале лажи у коју су албански политичари ушли комуницирајући неискрено са сопственом јавношћу и прикривајући досеге бриселског дијалога".

"Приштина изгледа жели да побегне из дијалога јер мисли да ће на тај начин побећи од обавеза које је у Бриселу преузела. Обмањујући сопствену јавност, Приштина заправо сама отежава спровођење договореног", рекао је Козарев.

Ваљон Муртезај је у суботу изјавио да Приштина неће пристати на нове теме у бриселским разговорима док Београд не примени споразум о правосуђу, уклони "Парк мира" на мосту на Ибру и угаси Цивилну заштиту, као и да неће бити преговора о "богатствима Косова".

Козарев је истакао да Србија жели не само напредак дијалога већ и његово убрзавање, и да се "нагомилани проблеми на Косову и Метохији не могу решавати консекутивно, један по један, како предлаже Муртезај, јер би тако процес трајао деценијама".

"Проблеми на КиМ се морају решавати једновремено и свако условљавање отварања нових тема реализацијом неких других је заправо исто што и обесмишљавање процеса. Ми немамо дилеме када је реч о бриселском дијалогу, јер то је у овом тренутку најефикаснији и најпродуктивнији формат за решавање несугласица", нагласио је Козарев.

Он је додао да би од изласка представника Приштине из тог процеса највећу штету имали управо житељи КиМ, и да се Београд искрено нада да се то неће догодити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво