Читај ми!

Харадинај: Избори једини спас за Косово

Лидер Алијансе за Будућност Косова Рамуш Харадинај изјавио је да је Косово, због економске кризе, за нешто више од месец дана напустило најмање пет одсто становништва и да су у тој ситуацији избори једини спас.

"Треба што пре ићи на изаборе не зато што то желим ја, већ због спаса Косова. Избори су једини спас за Косово", рекао је Харадинај за РТК и прецизирао да је за 30 до 40 дана Косово напустило због економске кризе 100.000 грађана, преноси Танјуг.

Према његовим речима, влада неће моћи још дуго да опстане, јер нема квалитет, а власт је окупирала све сфере зивота и то народ не може и неће да трпи.

"Опозиција више не верује ни једну реч коју изговори (премијер) Иса Мустафа и (министар спољјних послова) Хашим Тачи у вези диалога са Србијом, укључујући и комбинат Трепчу", рекао је Харадинај.

Он је најавио нове протесте због Трепче и комплетне, како је указао, лоше економске ситуације на Косову.

Према његовим речима, протесте ће организовати опозиција и народ Косова, без обзира на број посланика које влада тренутно има.

На питање када ће Косово имати војску, Харадинај је одговорио да Косово има своју војску од 1998. године и да су то Безбедносне Снаге Косова.

Харадинај је нагалсио да у диалогу са Србијом сада постоји само једна тема, а то је евентуално узајамно признавање.

"Нисам против дијалога са Србијом, али не на овакав начин", закјучио је Харадинај.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара