Приштинска штампа: Косову прети осуда за геноцид

У Нацрту закона за формирање Специјалног суда за ратне злочине и његових одељења говори се о геноциду као кривичном делу, преноси приштинска штампа наводећи да би то могло довести до тога да Косово буде осуђено за геноцид, иако ће судски процеси бити појединачни.

Дневник Блиц на албанском језику у тексту под насловом ''Косову прети осуда за геноцид'' наводи да би формирање посебних одељења могло довести до такве осуде и истиче да ће тај суд бити ''изван правосудног система Косова", преноси Танјуг.

''Судски процеси ће бити појединачни, али Косову прети да буде осуђено за геноцид'', преноси ТВ Кохавизон.

И портал Kоха пише да се у Нацрту закона за специјални суд говори о геноциду као кривичном делу, где се објашњава ко може бити осуђен за такво дело.

Описују се сва кривична дела која могу резултирати квалификацијом геноцида, наводи тај портал.

Познаваоци правосудног система кажу да косовска политика треба да се под сваким условом супростави том делу Нацрта где се говори о геноциду и да захтева да се тај део избаци из законског предлога како Косову не би претила могућност да буде осуђено за геноцид.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво