Гашић: Премијер Вучић најугроженија личност

Министар одбране Србије Братислав Гашић поновио је да Војно безбедносна агенција никога не прислушкује и истакао да је у овом тренутку најугроженија личност премијер Александар Вучић.

"По ономе што смо добили безбедносну процену, у овом тренутку најугроженија личност у Србији са високим степеном угрожености јесте управо Александар Вучић", рекао је Гашић у Јутарњем програму ТВ Пинк, преноси Танјуг.

Гашић је нагласио да ће безбедност премијера Вучића бити максимална, истичући да ВБА не може никога самостално да прислушкује без одлуке суда и да заштитник грађана Саша Јанковић то одлично зна.

"Без сарадње са другим службама и без налога суда ВБА не може и није технички опремљена, да то може да ради", нагласио је Гашић.

Гашић је истакао да тврдња да ВБА прислушкује страначке вође и синдикате представља замену теза и напад без одговорности и најавио да ће нови закон о Војсци и одбрани Србије дати "јачи замах".

"Војска Србије почела је да диже главу, а то многима у свету и у нашем непосредном окружењу не одговара", рекао је Гашић.

Министар одбране је додао да је почело решавање социјалног статуса припадника Војске Србије.

"Позадина целе ове приче није Војска Србије, него да се отвори простор испред премијера Александра Вучића", рекао је Гашић.

Гашић је указао да је много различитих и међународних и свих других интереса испреплетено, почев од "Есмарка", упитавши коме одговара јака индустрија и уређена, организована и модерна Србија, осим грађанима Србије.

"Народ Србије је господар Србије, а не неко са стране и многи интересни лобији", рекао је Гашић и додао да "сваки пут када имамо проблем заштитника грађана штити повереник за информацијие".

Гашић је истакао, поводом инцидента који се догодио на Паради поноса, да документа, која су набављена оперативним радом, не може да стави на увид заштитнику грађана Јанковићу, док му то не каже тужилаштво.

Министар одбране је додао да "кобре" могу да обезбеђују и премијера, да би требало да обезбедују и председника Републике, а да је председник Србије Томислав Николић изабрао да га обезбеђује полиција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара