Шешељ најавио протесте за пролеће

Радикали ће на пролеће почети са протестима против актуелне републичке власти, најавио је у Чачку лидер СРС, Војислав Шешељ на трибини одржаној у сали Скупштине града.

"Чекамо пролеће да гора озелени и почињемо са митинзима. Ова власт неће издржати још дуго јер пуца по свим шавовима, па очекујемо изборе до краја године", навео је Шешељ, преноси Танјуг.

Он је рекао да је почело обнављање и консолидовање редова ове партије од његовог повратка из Хага.

"Вучићу и Николићу је истекао рок трајања што се види из иступа дипломата са запада и писања страних медија. Трпе притиске у вези заокружења независности КиМ, а када се то заврши биће пуштени низ воду", оценио је Шешељ.

Шешељ је посебно критиково економску политику Владе, која је, како је рекао, гора од свих претходних што се огледа у задуживању и занемаривању домаће привреде.

Он се осврнуо и на могућу сарадњу са другим патриотским партијама рекавши да је СРС отворена за постизборне коалиције са свима онима који се противе уласку Србије у ЕУ.

"Будућност Србије је у чвршћим везама са Русијом, формирању јединственог тржишта, царинске уније и одбрамбеног система са том земљом", нагласио је Шешељ.

Он је истакао да остаје при свом ранијем антимонархистичком уверењу јер сматра да је република демократска и цивилизацијска творевина.

Што се тиче боравка у Хашком трибуналу и процесом који је вођен против њега, Шешељ је изјавио да се ради о политизованом поступку и да та институција има антисрпски карактер.

"Изазивао сам годинама Хашки суд не би ли ме оптужили , јер сам знао да не могу да ми пришију ниједан ратни злочин. Пресуде које се доносе у Хагу су политичке, процесно мањкаве и са много грешака", рекао је Шешељ и додао да се неће добровољно враћати.

"Нека ме хапсе моји саучесници у неделима за која ме оптужују", закључио је Шешељ.

Он је уједно вечерас одржао промоцију књига написаних у хашском притвору "Српски народ мора ослободити Републику Српску Крајину" и "Хашко инаугурисање говора мржње".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара