Иницијатива одборника за промену Статута Београда

Група одборника Скупштине града из СНС, СПС и ДС С, упутила је председнику и одборницима Скупштине града предлог за промену Статута града Београда, саопштено је из Градске управе.

Ове промене требало би да обезбеде боље функционисање локалне самоуправе и да представљају основ за предузимање мера од значаја за решавање питања из оквира права и дужности Града Београда, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.

Статут града Београда донела је Скупштина града 17. октобра 2008. године, у складу са Законом о локалној самоуправи и Законом о главном граду, чиме су обезбеђене претпоставке за примену законских решења у граду, каже се у саопштењу.

Одлуком о промени Статута града Београда извршено је усклађивање Статута са законима који су накнадно донети.

У међувремену донет је један број закона који условљавају нове промене Статутом утврђене надлежности града, односно послова градских општина. Такође, у току примене Статута указала се потреба за преиспитивањем постојеће поделе послова између града и градских општина, а у циљу ефикаснијег функционисања града на целокупној својој територији, каже се у саопштењу Градске управе.

Тим поводом биће формирана комисија која ће се бавити изменом Статута града Београда и коју ће чинити: председник Горан Весић, заменик председника Никола Никодијевић, и чланови: Александар Марковић, Весна Ивић, Вукица Лончар, Александар Савић, Дејан Матић, Александар Шапић, Мирослав Чучковић, Владан Коцић, Душан Динчић, Живорад Милосављевић, Весна Шаловић, Срђан Коларић и Бранислав Кузмановић.

Рок за израду предлога одлуке о измени статута је девет месеци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво