Читај ми!

Стефановић: Вучићу више пута прећено смрћу

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић каже да је премијеру Александру Вучићу ове године у више наврата прећено смрћу.

Небојша Стефановић је, за Вечерње новости, рекао да је било претњи и покушаја угрожавања безбедности премијера, преноси Бета.

"Било је покушаја угрожавања не само његовог живота, већ су неки кроз кампању хтели да постигну ефекат да је дозвољено изрећи било какву лаж о премијеру, а да он не сме ни да се брани", рекао је Стефановић.

Према његовим речима, Управа криминалистичке полиције стално прикупља податке о безбедности председника Владе Србије.

Навео је и да Вучића, као пријатељ, увек саветује да води рачуна о својој безбедности, али да зна да премијер не воли обезбеђење и не жели да прихвати веће мере безбедности.

"Премијера Вучића обезбеђује Војска Србије а не МУП, али то не значи да смо мање забринути и да мање радимо", истакао је министар уз оцену да увек постоји забринутост за безбедност најзначајнијих функционера.

Упитан за истрагу наводног прислушкивања председника Владе у хотелу "Краун плаза", Стефановић је рекао да МУП не учествује директно у истрази тог случаја, већ то ради Безбедносно-информативна агенција. Ипак, додао је да очекује извештај БИА о томе.

Што се тиче покушаја убиства бизнисмена Милана Бека, министар полиције је рекао да има помака и изразио наду да ће га ускоро обавестити да ли се истрага приводи крају.

Стефановић је одбацио спекулације да је Драгослав Космајац, оптужен за прање новца, продао део имовине, нагласивши да се то може проверити увидом у катастар непокретности и податке Агенције за привредне регистре.

За почетак наредне године најавио је усвајање измене Закона о безбедности саобраћаја, које су ове недеље прослеђене "свим релевантним институцијама".

"Мора много више да се ради на едукацији. У Србији је у последњих седам месеци погинуло око 100 људи мање него у истом периоду прошле године. Нисмо задовољни, јер желимо да више не буде страдалих на путевима", рекао је министар.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво