Читај ми!

Тешке речи у Скупштини

На маратонској скупштинској седници на којој је усвојен буџет за 2015. годину – чуле су се тешке речи. Опозиција је била незадовољна вођењем седнице.

Скупштина Србије је усвојила ребаланс буџета за 2014. и буџет за 2015. годину. За предлог најважнијег финансијског закона гласало је 160 народних посланика, док их је пет било против.

Током маратонске седнице о амандманима, опет су се чуле тешке речи. Опозиција је незадовољна вођењем седнице.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић констатовала је да је Народна скупштина већином гласова посланика усвојила Предлог закона о буџету за 2015. годину.

Дуго је, међутим, било потребно да се стигне до аплауза. Двадесет сати посланици су расправљали о амандманима на предлог ребаланса овогодишњег буџета и буџета за 2015. У пет сати ујутро почело је гласање, а буџет је усвојен око пола седам.

Планирани приходи за следећу годину износе 924,4 милијарде, а расходи су 1.115,7 милијарди динара.

Седницу је обележио тон сличан оном који се чуо и током начелне расправе када је због увреда на рачун председавајућег са седнице удаљен посланик Нове странке Зоран Живковић. У високом дому – поново ниске страсти.

Председавајући Игор Бечић изрекао је опомену посланику ДС-а Драгану Шутановцу, због тешких речи.

"Захваљујем вам, господине Шутановац, што сте рекли да сам ђубре и олош", рекао је Бечић. 

Драган Шутановац данас објашњава да је увреде изрекао јер му није било дозвољено да образложи предложени амандман.

"Моја реакција је била људска, могуће непримерена за парламент, али заиста верујем да добар део грађана Србије има разумевање јер оно што ради владајућа већина овде у парламенту јесте непримерено и недопустиво", каже Шутановац.

Напредњаци сматрају да се опозиција користи увредама јер аргументе нема.

"Вођени тиме да схватају да су мере које Влада спроводи једине пристојне и нормалне за оздрављење финансија, али због политикантских разлога морају да критикују те мере, због тога се прелази граница и због тога се прелази у мржњу", рекао је Зоран Бабић из СНС-а.

Због изречених опомена Административни одбор је казнио посланике демократа Драгана Шутановца и Дејана Николића са по 13.500 динара, а Зорана Живковића из Нове странке са 34.000 динара. Новац иде у скупштински Фонд солидарности.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво