Читај ми!

Јовичић: Средња класа завијена у црно због ДС-а

Средња класа у Србији је завијена у црно због погубне манипулаторске политике Демократске странке и свих коалиција које је предводила у последњих 14 година, оценио је народни посланик Српске напредне страње Александар Јовичић.

Александар Јовичић је, у изјави достављеној Танјугу, рекао да саопштење ДС-а које је упућено на рачун премијера Александра Вучића, још једном показује "размере политичког бунила у којем се та странка налази".

"Своју власт су обезбеђивали нереалним повећањима плата и пензија, која су заснивали на задуживањима, а не на привредном расту. ДС очигледно није способна да и после тешког изборног пораза, схвати да се Србија променила, да су грађани политички свеснији него што су били. Да више не верују у бајке о 200.000 нових радних места која ће доћи преко ноћи и о бесплатним акцијама од по 1.000 евра", подвукао је члан Извршног однора СНС-а.

Он је нагласио да су грађани Србије, а посебно класа буџетских корисника - наставника, учитеља, професора, лекара, социјалних радника, полицајаца, војника, свесни да се њихове плате не могу повећавати од страних кредита по рецепту ДС-а.

Јовичић истиче да су грађани Србије свесни да само реални економски сектор и снажна предузетничка привреда може да, кроз праведно и свеобухватно опорезивање, доведе до опорављања средње класе.

"Управо је Демократска странка та која нас је довела у ситуацију да морамо да чинимо болне резове у буџету. Другог избора нам нису оставили. Срећа је грађана Србије што је Александар Вучић дошао на чело државе, па је сигурно да ћемо избећи грчки сценарио у којем се пензије и плате смањују и до 40 одсто", објаснио је он.

ДС је, према његовим речима, показала колико вештине има у одржавању стандарда грађана током своје власти, додајући да тобоже велики стручњаци ДС-а и данас показују своје знање тиме што нису у стању да воде финансије ни своје сопствене странке.

ДС је претходно данас у саопштењу истакла да су "три Вучићеве владе", од кад је СНС дошла на власт, половином 2012. године, обориле куповну моћ средњег слоја у Србији за скоро 20 одсто.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво