ДСС: Продаја "Телекома" злочин према Србији

Председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић рекла је да ће евентуална продаја компаније "Телеком Србија" изазвати економске, научно-технолошке и безбедносне проблеме.

Санда Рашковић Ивић је на конференцији за новинаре у Београду рекла да је компанија "Телеком" трећа фирма по снази и заради у Србији, да је у буџет унела пет милијарди динара прошле године, зарадила је 15,3 милијарде динара, од чега је велики део инвестирала у развој и нико не може да каже да то није конкурентна фирма, да ништа не зарађује и не доприноси, преноси Бета.

Оценила је да би продаја "Телекома" страном партнеру значила отпуштање одређеног броја запослених, а мале фирме, партнери "Телекома", изгубиле би посао.

Председница ДСС-а рекла је да је безбедносни аспект продаје "Телекома" важан, јер ће системи веза које користе војска и полиција бити угрожени.

Према њеним речима, продаја "Телекома" захтева широку јавну расправу, те Влада Србије не сме најпре да се о судбини компаније договара са стратешким партнером, а потом расписује тендер.

Санда Рашковић Ивић је додала да не жели да спори да неки пакет акција може бити продат страним фирмама и да се тако може извршити докапитализација компаније, али да би "Телеком" морао да остане у већинском власништву државе.

ДСС ће се свим правним средствима бити против продаје "Телекома", навела је председница те странке.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се