Читај ми!

Удовички са чланом Бунгестага

Потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички састала се са чланом немачког Бундестага Бартоломеусом Калбом и истакла да је циљ реформи професионална администрација која ће бити прави сервис привреде и грађана.

У разговору са немачком делегацијом, која је у посети Србији поводом стипендија коју Бундестаг омогућава младима у Србији, истакнути су основни проблеми са којима се Србија суочава у процесу отпочетих темељних државних реформи, као и обострана спремност на сарадњу у превазилажењу тих проблема, преноси Танјуг.

Потпредседница Владе је, наведено је у саопштењу, нагласила да посебно место у делокругу рада Министарства којим руководи има реформа јавне управе, која према Стратегији проширења ЕК представља један од три основна стуба реформи на путу ка чланству у ЕУ.

"Проблеми са којима се суочавамо у реформи јавне управе се морају напасти из три правца: детаљним анализама и системском реорганизацијом, јачањем система планирања унутар власти и јачањем е-управе", истакла је Удовички и навела да је циљ реформи професионална администрација која ће бити прави сервис привреде и грађана.

"Постоји спремност Немачке да преко компанија које већ активно послују у Србији поправи тренутно лошу ситуацију око незапослености", навео је Калб и, уз похвале напорима Владе који се чине на пољу реформи, навео да инвеститори желе поуздану управу на коју могу да рачунају када започињу послове у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара