Читај ми!

Дрецун: Рама покушава да провоцира

Председник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун оцењује да премијер Албаније Еди Рама покушава да својим екстремним изјавама обесмисли посету Београду и да одговорност за то пребаци на Србију.

Милован Дрецун сматра да, кад из Тиране стижу поруке да Србија треба да се одрекне дела своје територије, онда то нису просперитетне поруке већ поруке дестабилизације, преноси Танјуг.

"Није пут региона у Европску унију једнострана промена међународно признатих граница", истиче Дрецун и додаје да ЕУ има потпуно другачије стандарде.

Према његовим речима, Рама покушава да својим врло агресивним, "чак екстремним изјавама обесмисли предстојећу посету" и да провоцира, а да одговорност пребаци на Србију.

"То није пут којим треба да идемо напред. Ја немам више никакву дилему да се ради о једној добро осмишљеној, оркестрираној кампањи из Тиране са намером да се преко великоалбанских порука дестабилизује ситуација у региону", истиче Дрецун.

Како каже, Србија неће насести на такве покушаје провоцирања.

"Србија је опредељена да штити свој територијални интегритет, да настави процес нормализације са Приштином и да развија добросуседске односе са Албанијом. Како сада ствари стоје, нема искрене жеље од стране Албаније да и она крене тим путем", закључио је Дрецун.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво