Читај ми!

Амбасада САД поздравља саопштење Вучића и Раме

Аташе за штампу Амбасаде САД у Београду Стивен Старк у писаној изјави наводи да "Амбасада САД поздравља заједничко саопштење премијера Александра Вучића и Едија Раме о обновљеној посвећености Влада Србије и Албаније очувању стабилности у региону".

Старк у писаном саопштењу наводи да амбасада потпуно подржава одлуку два премијера да се за посету одреди нови датум и настави са решавањем проблема путем дијалога, преноси Танјуг.

Посета премијера Раме Београду, која је првобитно била планирана за 22. октобар, одложена је након инцидента који се пре недељу дана догодио током фудбалске утакмице Србија-Албанија.

Вучић и Рама сагласили су се у недељу у телефонском разговору да званична посета албанског премијера Србији буде одложена за 10. новембар.

У заједничком саопштењу двојице премијера се наводи да су се сагласили да су инциденти на стадиону у Београду током утакмице између репрезентација Србије и Албаније по својој суштини били веома несрећни.

"И даље постоје јасна неслагања око тога како је до инцидента дошло, али не смемо и нећемо пропустити могућност да се састанемо и да радимо на одржавању регионалне стабилности", нагласили су саговорници.

Време је да окренемо нову страницу у политичким и економским односима између Србије и Албаније, закључила су двојица премијера.

Вучић и Рама истакли су да је неопходно наставити дијалог и процес започет у Берлину 28. августа, током конференције о западном Балкану, јер ће он омогућити побољшање односа две земље, региона али и целе Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво