Читај ми!

Пријатељски односи Србије и Грчке

Министар одбране Братислав Гашић и амбасадор Грчке у Београду Константин Икономидес сагласни су да су односи две земље традиционално добри и пријатељски. Потребно је интензивирати сарадњу у свим областима од заједничког интереса, оценила су двојица званичника.

Министар Гашић нагласио је да је регионална сарадња један од приоритета Владе Србије и да доприноси европским интеграцијама наше земље.

Гашић и Икономидес закључили су да Србија активно учествује у свим регионалним безбедносним иницијативама, као и да је потребно да се унапреди сарадња Србије и Грчке у области одбране.

Министар одбране рекао је да је Србија захвална на континуираној подршци Грчке у очувању територијалног интегритета и суверенитета на Косову и Метохији, као и европским интеграцијама Србије.

Гашић је подсетио да Грчка, са више од 120 војника у саставу Кфора, значајно доприноси стабилизацији безбедносне ситуације на Косову и Метохији.

Двојица званичника задовољни су што је Србија, као земља која највише мировним операцијама УН у региону, домаћин скупа "Бити мировњак".

На скупу су учесници били у прилици да размене искуства стечена на терену, а потврђена је и активна улога Србије у изградњи регионалног и глобалног мира.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво