Читај ми!

Мирковић: О мом искључењу одлучује Главни одбор

Посланик СНС-а и председник Скупштине града Зајечара Саша Мирковић каже да о његовом искључењу из странке може да одлучује Главни, а не Извршни одбор странке.

Саша Мирковић је, поводом навода да је искључен из Српске напредне странке, рекао да таква одлука Извршног одбора није по Статуту странке, преноси Танјуг.

"Желим да верујем да они који нису прочитали Статут (СНС) у вези са овом одлуком, да га погледају, јер се члан Главног одбора не одстрањује декретом на седници Извршног одбора", рекао је Мирковић новинарима у парламенту.

Очекује да ће на седници Главног одбора рећи све оно што, како каже, није имао прилику да каже на седници Извршног одбора.

Мирковић је подсетио је да је 8. септембра понудио оставку на место председника Скупштине града Зајечара, али да је одборници нису прихватили.

Медији су данас пренели да је Мирковић искључен из СНС-а на седници Извршног одбора те партије, јер није испунио одлуку Главног одбора странке и поднео оставку на једну од функција – посланик је СНС-а у Скупштини Србије и председник Скупштине града Зајечара.

С обзиром на то да је искључен из странке, одборници СНС-а ће добити инструкције да га смене са места председника Скупштине града Зајечара, поручио је председник Извршног одбора СНС-а Радомир Николић.

Мирковић је посланик СНС-а у Скупштини Србије и председник Скупштине града Зајечара. Према његовим речима, месечна примања су му 60.000 динара.

Заменик градоначелника Ниша Љубивоје Славковић потврдио је данас Танјугу да је одлуком Извршног одбора СНС-а искључен из те странке јер се није одрекао једне од функција које је обављао.

Градоначелник Ниша и председник Градског одбора СНС-а Зоран Перишић није хтео да коментарише ту одлуку, али је потврдио да је она донета. Истакао је да је са Славковићем у претходних 25 месеци имао "изузетно добру сарадњу", јавља Танјуг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво