Читај ми!

Јоксимовићева са новим известиоцем ЕП

Разговором са новим известиоцем Европског парламента (ЕП) за Србију Дејвидом Мекалистером, министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић започела је вишедневну посету Берлину.

Јоксимовићева је истакла да је врло важно да је одмах, десетак дана после Мекалистеровог именовања, успостављен званичан контакт са новим известиоцем Европског парламента.

Мекалистер тек улази у целу проблематику и причу о Србији. Веома је важно да га упознамо са наше стране са свим што радимо у Србији, са бројним започетим реформама, са стањем европских интеграција у Србији", објаснила је после састанка Jадранка Јоксимовић у изјави Танјугу.

Јоксимовићева је оценила да је добро што Мекалистер долази из Немачке и владајуће ЦДУ, те да због тога верује да ће бити успостављен конструктиван и отворен однос, као и да ће он моћи, својим сазнањима и утицајем који ће свакако имати у ЕП, да буде од велике помоћи Србији на путу у ЕУ.

Истакла је да је са Мекалистером имала веома позитиван састанак, током којег је објаснила колико су важне економске и политичке реформе које смо започели, као и да је пренела да би најзначајнија порука у ЕУ Србији била отварање једног поглавља до краја године.

Истовремено је указала да је Европски парламент врло значајан и да ће Мекалистер имати најзначајнију улогу на путу Србије у ЕУ кад је реч о тој институцији.

"Мислим да је ово добар почетак сарадње и верујем да ћемо на том путу заједно радити", истакла је Јоксимовићева.

Додала је да званичну посету Немачкој наставља сутра даљим разговорима у којима ће се трудити да представи оно што Влада ради.

Током посете Берлину, Јоксимовићева ће се састати са посланицима немачког Бундестага и званичницима из кабинета немачке канцеларке Ангеле Меркел.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво