Читај ми!

Давенпорт: Подигнут ниво ангажовања Србије и ЕУ

Европска унија је и даље посвећена политици проширења, а ниво ангажовања између Србије и ЕУ у том смислу је подигнут, оценио је шеф делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт.

Мајкл Давенпорт је на конференцији поводом извештаја о напретку за 2014. годину, који је Европска комисија недавно објавила, рекао да сада постоји више алата да се прати прогрес, преноси Танјуг.

"Сада имамо заједнички алат да пратимо прогрес не само кроз извештаје већ, рецимо, и преко скрининга", рекао је Давенпорт и указао да је Србија сада практично у претприступној фази.

Шеф делегације ЕУ је изразио уверење да се посвећеност политике проширења ЕУ неће променити.

Као један од позитивних корака Србије у правцу будућег чланства у ЕУ, Давенпорт је навео нормализацију односа Београда и Приштине, али и посвећеност Владе да ради на другим поглављима.

Према његовим речима, области попут владавине права, борбе против корупције, дискриминације, реформе судства, посматрају и страни инвеститори.

"Кад год причам са инвеститорима, они ми управо ова поља наводе као најважнија, и будућност инвестиција је у овој зони", рекао је шеф делегације ЕУ у Србији

.Девенпорт је навео да је у Србији ниво инвестиција које долазе из ЕУ на високом нивоу, са уделом од око 65 одсто, као и да је приметно да расте ниво трговинске размене.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво