Читај ми!

Србија привржена примени Бриселског споразума

Шеф канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је након састанка са експертима Европске комисије у Бриселу да Србија остаје посвећена примени Бриселског споразума и европским интеграцијама.

Ђурић је рекао да је данас био веома добар дан за српске евроинтеграције.

"Мислим да је у Комисији препознат и валоризован напор Владе Србије на примени Бриселског споразума, чак иако влада у Приштини још није формирана", рекао је Ђурић.

Навео је да ће Србија остати привржена спровођењу споразума у свим областима, укључујући формирање Заједнице српских општина (ЗСО) и постизање решења за области телекомуникације и енергетике.

"Србија чврсто корача ка формирању ЗСО и једнако чврсто ка Европској унији", истакао је Ђурић и додао да постоји политичка воља да се неопходне реформе спроведу.

Истакао је да ће се кроз формирање ЗСО обезбедити да даљи кораци Србије у правцу европских интеграција не иду на уштрб српског народа на КиМ, као ни на штету интегритета и суверенитета Србије.

У Бриселу су јутрос настављени разговори о нормализацији односа Београда и Приштине под покровитељством Европске уније, који су јуче окончани парафирањем планова за конструкцију побољшаних интегрисаних прелаза на административној линији са Косовом.

За разлику од јучерашњег дана, када су две делегације директно разговарале у згради Европске спољне службе у Бриселу, данашњи разговори су вођени у билатералном формату, што значи да су тимови одвојено разговарали са стручњацима из Европске комисије.

Циљ дијалога са експертима Европске комисије јесте да се разјасне појединости о отварању тог поглавља, које, према плановима ЕУ, треба да буде отворено међу првима, а затворено међу последњима у процесу придруживања.

Поглавље 35 се на листи преговарачких поглавља води под тачком "разно", али ће, у случају Србије, њиме бити обухваћено праћење процеса нормализације Београда и Приштине, као и примена договорених споразума.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара