Читај ми!

Ракић: Тахиријева скреће пажњу са убиства жандарма

Градоначелник северне Косовске Митровице Горан Ракић каже да заменица косовског премијера Едита Тахири, која је затражила од српског премијера Александра Вучића да објасни своју изјаву у бази Мердаре, само жели да скрене пажњу са убиства жандарма у рејону села Орловца.

Горан Ракић је позвао потпредседницу косовске владе Едиту Тахири да се уздржи од коментарисања збивања у Митровици и на административној линији са централном Србијом, док не буде изабрана нова косовска влада, преноси Танјуг.

"Затраживши од премијера Србије Александра Вучића да растумачи своја упозорења из базе Мердаре да жандармерија више никога неће упозоравати, Тахиријева жели да скрене пажњу са убиства српског жандарма, због чега је премијер Србије посетио Копнену зону безбедности", навео је Ракић у писаној изјави.

Ракић је додао да Едита Тахири жели да "скрене пажњу са чињенице" да се једино на Косову и Метохији у илегалну сечу дрва иде са калашњиковима и аутоматским оружјем, заосталим из сукоба од пре 15 година.

"Није ли то довољан разлог да се Тахиријева уздржи од реаговања, или јој треба подсећање на чињеницу да су дрвосече илегално прешле административну линију, и то још наоружане", навео је Ракић.

Истакао је да Вучић није мислио на слободу кретања, него на илегалне преласке, и додао да Едита Тахири то зна, али да жели да скрене пажњу са очитих пропуста косовских органа безбедности на административној линији и да тежиште проблема пребаци на Београд.

"Схватам да је постојећа косовска влада одлазећа и да Едита Тахири прилично губи политички компас, али и када реагује требало би прво да се консултује са својим колегам из владе, који су, попут Бајрама Реџепија, оценили као легитимне одлуке Београда да пошаље појачање полицијским и војнинм снагама у Копненој зони безбедности, а не да одступа од њих, и да о влади Хашима Тачија нуди слику раштимованог оркестра", навео је Ракић.

Оценио је да најаве Едите Тахири да ће булдожерима уклонити жардињере са садницама и зелени појас на главном мосту на Ибру, такође говоре о путу којим она корача.

"Грађани Северне Косовске Митровице то неће дозволити, а ми као њихови представници ћемо их у отпору подржати. То је борба за њихову егзистенцију и они су свесни да би такав сценарио произвео неприлике и инциденте", навео је Ракић.

Приштински медији данас су пренели изјаву заменице косовског премијера Едите Тахири, која је затражила од Вучића да објасни своју изјаву у бази Мердаре, према којој српска жандармерија више никога неће упозоравати. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара