Курц: Западни Балкан има перспективу

Министар иностраних послова Аустрије Себастијан Курц нагласио је да ће се и даље залагати да регион Западног Балкана има перспективу у Европи.

Себастијан Курц је, обраћајући се аустријским амбасадорима из целог света у Бечу, рекао да је интеграција тог региона један од његових приоритета, преноси Танјуг.

"Тај став није увек популаран, али је исправан. Аустрија је тесно повезана са земљама западног Балкана. Највећа група имиграната у Аустрији је из тог региона, а уз то је и аустријска привреда најважнији инвеститор", поручио је аустријски министар иностраних полсова.

Истовремено, шеф аустријске дипломатије је оценио да Аустрија мора да се припреми за оштрије контрамере Русије, додајући да ЕУ мора да одговори даљим мерама на деловање руске војске у источној Украјини.

Када је реч о сукобима у Ираку, Курц је јасно изнео симпатије према војном деловању и подршци у наоружању онима који се боре против "терориста Исламске државе".

Аустријски министар је забринут што "хиљаде Европљана иду у свети рат", оцењујући да је то како унутрашњополитички изазов, тако и за целу ЕУ.

Међутим упозорва да се не сме правити грешка и све муслимане ставити у исти кош, јер је већина њих добро интегрисана.

Од 130 особа из Аустрије које се боре у Сирији сви представљају безбедносни ризик, те је потребно одлучно деловање полиције, затражио је аустријски министар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара